Focaccia met proscutto en mozzarella
Zin in iets anders dan een standaard boterham? Deze focaccia met prosciutto, mozzarella en pesto brengt de smaken van Italië naar je lunchpauze. In een paar minuten zet je een smaakvol, rijk belegd broodje op tafel – heerlijk als lunch of als snelle maaltijd tussendoor. Met wat extra sla of een handje rucola erbij maak je het helemaal compleet.
Benodigdheden voor 1 persoon
1 Focaccia (±75 gram)
2 plakjes Proscutto
3 plakjes mozzarella light(± 40 gram)
1 theelepel groene pesto
1 tomaat
Bereiding (± 10 minuten)
1. Snijd de focaccia door midden.
2. Beleg de onderste helft van het broodje met proscutto.
3. Snijd de bol mozzarella in dunne plakjes
4. Leg 3 plakjes mozzarella op de proscutto.
5. Besmeer de mozzarella met de pesto.
6. Leg de plakjes tomaat er bovenop.
7. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Tip: Voor wat extra groente; beleg het broodje eerst met gemengde sla.